651449 - Aartsbroederschap van de Heilige Familie te Kaatsheuvel. De broederschap werd opgericht in Luik op 7 april 1848 door kapitein Henri Belletable. Het is een lekenorganisatie binnen de Rooms Katholieke kerk; de orde organiseerde vooral werklieden en hielden wekelijks bidstonden en hield ook andere vieringen. Het doel was: "de Heilige Familie vereren en aan katholieken van beider seksen, van alle leeftijden en standen een heilzame gelegenheid te verschaffen, om met zekerheid de weg der deug te bewandelen". In 1951 had de orde 700.000 leden over de hele wereld, maar in de jaren 60 implodeerde de orde volledig. Op de eerste rij zitten van links naar rechts: Jan Jansen, Dirk Snoeren, Peter Klijn, Deken Van den Brekel (pastoor van de St. Jansparochie van 1934 - 1954), Cees (Ciske) Roestenberg, kapelaan Van den Heuvel (directeur van de orde), Dirk Laros en Gerrit de Wit. Op de tweede rij staan: Jan Kemmeren, Janus van Iersel, Helmus Westerveld, Graad Horrevoorts, Jan Brocken, Nieske Vastré, Narus Oerlemans, Wout Couwenberg en Jan Donders. Op de derde rij staan Martien van Riel, Gijs Laros, Jan Morval, Jan van Wezenbeek, Thijs Soeterboek, Dorus Hendriks en Tinus Broeders. Op de heren Roestenberg en Jansen na waren allen gouden en diamanten jubilarissen. Links achter staat het vaandel van de Kaatsheuvelse broederschap. Het gebouw waarvoor zij staan is de oostgevel van het patronaat bij de St. Janskerk in Kaatsheuvel ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Aartsbroederschap van de Heilige Familie in Kaatsheuvel. De St. Janskerk, parochie Heilige Willibrord, is een kleine 100 jaar oud. De kerk is gebouwd als neogotisch ontwerp door de Tilburgse architect Cornelis van Hoof (1861-1952), kostte fl. 168.000,00 en was de op één na grootste kerk in Brabant. De kerk werd op 5 juli 1913 in gebruik genomen. - Foto's & Kaarten

Aartsbroederschap van de Heilige Familie te Kaatsheuvel. De broederschap werd opgericht in Luik op 7 april 1848 door kapitein Henri Belletable. Het is een lekenorganisatie binnen de Rooms Katholieke kerk; de orde organiseerde vooral werklieden en hielden wekelijks bidstonden en hield ook andere vieringen. Het doel was: "de Heilige Familie vereren en aan katholieken van beider seksen, van alle leeftijden en standen een heilzame gelegenheid te verschaffen, om met zekerheid de weg der deug te bewandelen". In 1951 had de orde 700.000 leden over de hele wereld, maar in de jaren 60 implodeerde de orde volledig. Op de eerste rij zitten van links naar rechts: Jan Jansen, Dirk Snoeren, Peter Klijn, Deken Van den Brekel (pastoor van de St. Jansparochie van 1934 - 1954), Cees (Ciske) Roestenberg, kapelaan Van den Heuvel (directeur van de orde), Dirk Laros en Gerrit de Wit. Op de tweede rij staan: Jan Kemmeren, Janus van Iersel, Helmus Westerveld, Graad Horrevoorts, Jan Brocken, Nieske Vastré, Narus Oerlemans, Wout Couwenberg en Jan Donders. Op de derde rij staan Martien van Riel, Gijs Laros, Jan Morval, Jan van Wezenbeek, Thijs Soeterboek, Dorus Hendriks en Tinus Broeders. Op de heren Roestenberg en Jansen na waren allen gouden en diamanten jubilarissen. Links achter staat het vaandel van de Kaatsheuvelse broederschap. Het gebouw waarvoor zij staan is de oostgevel van het patronaat bij de St. Janskerk in Kaatsheuvel ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Aartsbroederschap van de Heilige Familie in Kaatsheuvel. De St. Janskerk, parochie Heilige Willibrord, is een kleine 100 jaar oud. De kerk is gebouwd als neogotisch ontwerp door de Tilburgse architect Cornelis van Hoof (1861-1952), kostte fl. 168.000,00 en was de op één na grootste kerk in Brabant. De kerk werd op 5 juli 1913 in gebruik genomen.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotograafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
HuisnummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

651449 - Aartsbroederschap van de Heilige Familie te Kaatsheuvel.
De broederschap werd opgericht in Luik op 7 april 1848 door kapitein Henri Belletable. Het is een lekenorganisatie binnen de Rooms Katholieke kerk; de orde organiseerde vooral werklieden en hielden wekelijks bidstonden en hield ook andere vieringen. Het doel was: "de Heilige Familie vereren en aan katholieken van beider seksen, van alle leeftijden en standen een heilzame gelegenheid te verschaffen, om met zekerheid de weg der deug te bewandelen".
In 1951 had de orde 700.000 leden over de hele wereld, maar in de jaren 60 implodeerde de orde volledig. 
Op de eerste rij zitten van links naar rechts: Jan Jansen, Dirk Snoeren, Peter Klijn, Deken Van den Brekel (pastoor van de St. Jansparochie van 1934 - 1954), Cees (Ciske) Roestenberg, kapelaan Van den Heuvel (directeur van de orde), Dirk Laros en Gerrit de Wit. Op de tweede rij staan: Jan Kemmeren, Janus van Iersel, Helmus Westerveld, Graad Horrevoorts, Jan Brocken, Nieske Vastré, Narus Oerlemans, Wout Couwenberg en Jan Donders. Op de derde rij staan Martien van Riel, Gijs Laros, Jan Morval, Jan van Wezenbeek, Thijs Soeterboek, Dorus Hendriks en Tinus Broeders. Op de heren Roestenberg en Jansen na waren allen gouden en diamanten jubilarissen. Links achter staat het vaandel van de Kaatsheuvelse broederschap. 
Het gebouw waarvoor zij staan is de oostgevel van het patronaat bij de St. Janskerk in Kaatsheuvel ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Aartsbroederschap van de Heilige Familie in Kaatsheuvel. De St. Janskerk, parochie Heilige Willibrord, is een kleine 100 jaar oud. De kerk is gebouwd als neogotisch ontwerp door de Tilburgse architect Cornelis van Hoof (1861-1952), kostte fl. 168.000,00 en was de op één na grootste kerk in Brabant. De kerk werd op 5 juli 1913 in gebruik genomen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag