TLB023000229_001 - Sint Dionysiuskerk in de volksmond bekend als Heikese kerk om verwarring met de gelijknamige kerk in de buurtschap Goirke te voorkomen. Deze Rooms Katholieke Kerk in Waterstaatsstijl gebouwd tussen 1827-1829, bestaat uit een schip van drie even hoog gewelfde beuken en een driezijdig gesloten koor. In 1895 is met een grondige restauratie de kerk in neogotische stijl gewijzigd en met twee kapellen aan de westzijde uitgebreid die zijn aangebouwd aan de 15e eeuwse toren van een voorafgaande kerk. De toren telt drie geledingen en is voorzien van een ten dele uitgemetselde traptoren en wordt bekroond door een van vier- tot achtkant ingesnoerde spits met lantaarn en peervormige top. De kerk bezit een gemarmerd hoogaltaar uit de 18e eeuw, afkomstig van de Burchtkerk te Antwerpen. Preekstoel in Waterstaatsstijl. 19e eeuws eiken beeld van St. Thomas van Aquino. Eikenhouten klokkenstoel met gelui bestaande uit klok van M. Marischal, 1654, diam. 127 cm. en drie moderne klokken. Mechanisch torenuurwerk is later voorzien van elektrische opwinding. - Foto's & Kaarten

Sint Dionysiuskerk in de volksmond bekend als Heikese kerk om verwarring met de gelijknamige kerk in de buurtschap Goirke te voorkomen. Deze Rooms Katholieke Kerk in Waterstaatsstijl gebouwd tussen 1827-1829, bestaat uit een schip van drie even hoog gewelfde beuken en een driezijdig gesloten koor. In 1895 is met een grondige restauratie de kerk in neogotische stijl gewijzigd en met twee kapellen aan de westzijde uitgebreid die zijn aangebouwd aan de 15e eeuwse toren van een voorafgaande kerk. De toren telt drie geledingen en is voorzien van een ten dele uitgemetselde traptoren en wordt bekroond door een van vier- tot achtkant ingesnoerde spits met lantaarn en peervormige top. De kerk bezit een gemarmerd hoogaltaar uit de 18e eeuw, afkomstig van de Burchtkerk te Antwerpen. Preekstoel in Waterstaatsstijl. 19e eeuws eiken beeld van St. Thomas van Aquino. Eikenhouten klokkenstoel met gelui bestaande uit klok van M. Marischal, 1654, diam. 127 cm. en drie moderne klokken. Mechanisch torenuurwerk is later voorzien van elektrische opwinding.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
WijkSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotograafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
HerkomstSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
HuisnummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

TLB023000229_001 - Sint Dionysiuskerk in de volksmond bekend als Heikese kerk om verwarring met de gelijknamige kerk in de buurtschap Goirke te voorkomen. Deze Rooms Katholieke Kerk in Waterstaatsstijl gebouwd tussen 1827-1829, bestaat uit een schip van drie even hoog gewelfde beuken en een driezijdig gesloten koor. In 1895 is met een grondige restauratie de kerk in neogotische stijl gewijzigd en met twee kapellen aan de westzijde uitgebreid die zijn aangebouwd aan de 15e eeuwse toren van een voorafgaande kerk. De toren telt drie geledingen en is voorzien van een ten dele uitgemetselde traptoren en wordt bekroond door een van vier- tot achtkant ingesnoerde spits met lantaarn en peervormige top. De kerk bezit een gemarmerd hoogaltaar uit de 18e eeuw, afkomstig van de Burchtkerk te Antwerpen. Preekstoel in Waterstaatsstijl. 19e eeuws eiken beeld van St. Thomas van Aquino. Eikenhouten klokkenstoel met gelui bestaande uit klok van M. Marischal, 1654, diam. 127 cm. en drie moderne klokken. Mechanisch torenuurwerk is later voorzien van elektrische opwinding.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag