
Het verhaal van het oude Tilburgse stadhuis is al vaak verteld. Het stadhuis werd bij de stadsvernieuwing in 1971 gesloopt. En zo oud was het gebouw toen nog niet. Het ontwerp was van de architect
Hendrik van Tulder
en werd in 1849 in gebruik genomen. Op oude foto's is vaak alleen het bordes te zien. Bij menig feestelijke aangelegenheid nam het gemeentebestuur hier plaats.
Maar bovenop het oude stadhuis stonden
twee beelden Handel en Nijverheid, die daar in 1905 zijn geplaatst. De beelden zijn bewaard gebleven en gerestaureerd. Vanaf juli 2017 zijn de beelden te zien in de hal van het Regionaal Archief Tilburg. Daar staan ze tijdelijk in afwachting van de oplevering van het nieuwe stadskantoor. Het beeld
Handel heeft een geldbuidel in haar hand en
Nijverheid draagt een klassieke urn.

Tussen de beelden stond een zinken sierornament, ook vervaardigd door Koninklijke Fabriek F.W. Braat N.V. uit Delft. Onlangs werden foto's ontdekt van het sierornament waarop het wapen van de stad Tilburg met de bekende torens zijn afgebeeld.
Een tot nu toe onbekende persoon reconstrueerde op een tekening hoe de beelden en het sierornament met cartouche op het stadhuis waren geplaatst.
De foto met de tekening werd onlangs gevonden in een nog niet ontsloten archief.