We zijn op zoek naar een projectleider Beeld en Geluid

3
13-09-2024
  • vacature
  • beeld en geluid

Fotografe - Persbureau van EijndhovenRegionaal Archief Tilburg is een innovatieve organisatie met een sterke focus op dienstverlening aan overheden en publiek. Wij beheren een enorme hoeveelheid historisch archiefmateriaal dat we voor het grootste deel digitaal beschikbaar willen stellen.

We leven in een beeldmaatschappij. Beeld en geluid spelen een belangrijke rol in de opinievorming van mensen. De hedendaagse digitale technieken bieden steeds meer mogelijkheden om het materiaal te delen. Voor Regionaal Archief Tilburg is beeld en geluid dan ook van vitaal belang.

Fotografe met camera - Persbureau van Eijndhoven, collectie Regionaal Archief Tilburg

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een

Projectleider Beeld en Geluid

voor 32 uur per week.

De collectie Beeld en Geluid die Regionaal Archief Tilburg beheert, is een belangrijke bron van onderzoek naar het cultureel erfgoed van de regio. Binnen het archief heeft iedere gemeente haar eigen beeldcollectie en beheren we daarnaast vele particuliere archieven met daarin beeldmateriaal. Hierin tref je naast fysieke dragers als foto’s, (glas)negatieven en dia’s ook digital born beelden aan. Tevens worden er voor bijna elke gemeente kaarten, affiches, prenten en tekeningen bewaard. De collectie geluid is in het verleden gedigitaliseerd en is via de website te beluisteren.
Ten aanzien van de films in de beeldcollectie wordt een groot deel digitaal beschikbaar gesteld via de website, waarbij we actief samenwerken met BrabantinBeelden.

Het team Beeld en Geluid bestaat uit twee specialisten: een projectleider en een medewerker. Daarnaast is er een enthousiaste groep vrijwilligers die zich inzet voor deze bijzondere collectie.

Jouw functie
Je bent verantwoordelijk voor het beheer van en het digitaal toegankelijk maken van materiaal uit de beeldcollectie. Daarnaast beoordeel je de mogelijkheden tot beschikbaarstelling door wet- en regelgeving en jurisprudentie af te wegen tegen de (contract)status van het materiaal. Je stelt een eigen jaarplan inclusief begroting op en voert deze zelf uit. Je brengt daarbij de beeldcollectie voor het voetlicht via de website en sociale media en vertegenwoordigt het archief naar buiten, zowel naar vakgenoten en deskundigen, als naar het publiek. Je beoordeelt potentiële aanwinsten samen met de gemeentearchivaris en je werkt nauw samen met de medewerker Beeld en Geluid en met andere collega’s. Je stuurt daarbij de vrijwilligers operationeel aan. Uiteraard volg je ontwikkelingen in het vakgebied actief, deelt deze met collega’s en zet je deze kennis in voor verbetering van de dienstverlening.

Jouw specificaties
Als projectleider ben je dé deskundige op het gebied van beeld en geluid. Je bent goed ingevoerd in de materie, waaronder kwesties rond auteursrecht, beeldrecht, portretrecht, bescherming persoonsgegevens, maar ook inhoudelijk deskundig op het gebied van beeld en geluid. Je bent en blijft op de hoogte van de modernste digitale technieken voor behoud en presentatie.

Je bent een proactieve verbinder die overzicht weet te houden en die grote complexe beeldprojecten weet aan te sturen. Daarnaast ben je een doorpakker die niet bang is om de handen uit de mouwen te steken.  

En verder:

  • Heb je HBO werk- en denkniveau.
  • Beschik je over aantoonbare ervaring op het gebied van Beeld en Geluid, waarbij ervaring met de juridische aspecten hiervan een pré is.
  • Ben je zowel mondeling als schriftelijk sterk in de Nederlandse taal.
  • Ben je beschikbaar van dinsdag tot en met vrijdag.

Wat kun je van ons verwachten
Wij bieden onze nieuwe projectleider een uitdagende functie in een innovatief archief. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor 32 uur voor de duur van 1 jaar met arbeidsvoorwaarden conform de Museum cao. Je ontvangt daarbij een marktconform salaris gebaseerd op schaal 10 van de Gemeente cao. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld, 3,4% eindejaarsuitkering en 194,4 vakantie uren (op basis van 36 uur). Wanneer je meer dan 12 kilometer enkele reis moet reizen, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in je reiskosten. Je pensioen wordt ondergebracht bij het ABP.

Wij zullen de eerste gesprekken voeren op 15 oktober 2024. Houd deze datum in je agenda daarom nog even vrij! De tweede gesprekken vinden plaats op 22 oktober in de ochtend.

Hoe verder
Heb je interesse? Leuk!
Wil je je toekomstige leidinggevende voor het solliciteren eerst even persoonlijk spreken? Dat kan door contact op te nemen met Pauline van Hezik via 013-5494595 of  pauline.van.hezik@regionaalarchieftilburg.nl.
Wil je weten hoe de verdere procedure verloopt dan kun je contact opnemen met de HRM afdeling via 013-5494515 of vacatures@mommerskwartier.nl.

Geen vragen meer en nog steeds enthousiast? Dan ontvangen we graag je sollicitatie bestaande uit een cv en motivatie uiterlijk maandag 7 oktober 2024 via onderstaande knop. Je ontvangt uiterlijk 10 oktober een reactie op jouw sollicitatie. 

SOLLICITEREN

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag